Un virus és un agent infecciós. No està compost per una o més cèl·lules, i per definició no està considerat com un ésser viu.
La seva reproducció depèn d'altres éssers vius o virus. Així cada espècie de virus està adaptada a infectar una o diverses espècies concretes de cèl·lules (d'éssers tant unicel·lulars com pluricel·lulars) o virus.
Els virus contenen material genètic de qualsevol tipus, i són capaços d'introduir-lo a l'interior de l'organisme al que infecten, modificant les seves activitats metabòliques habituals. De entre les modificacions que produeixen a la cèl·lula, la més important per a la supervivència de l'espècie del virus és provocar en l'ésser infectat la producció de virus idèntics estructuralment i geneticament als altres membres de la seva espècie.
Anatomia d'un exemple de virus
La malaltia és l'aparició d'anomalies en la cèl·lula, provocades per el virus, que no afavoreixen la vida de la cèl·lula malalta. Aquests comportaments perjudicials poden provocar, en els animals, per exemple determinats tipus de càncer.
Són exemples coneguts de malalties víriques la varicel·la, la SIDA, la grip, l'èbola, l'herpes, la berruga, etc...
Són exemples coneguts de malalties víriques la varicel·la, la SIDA, la grip, l'èbola, l'herpes, la berruga, etc...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada